Grønne druer

Alsace A.O.C, Frankrig

 

 2011 Pinot Blanc, F.E. Trimbach, Alsace, Frankrig   fl.350,-  

Trimbach Pinot Blanc er lagret på rustfri ståltanke og har en tæt frugt og berusende intensitet og er altid tør. En ædel og frugtig delikat karakter med en let røget smag.

Anbefales til postejer, gåselever, røgede fisk, fede fisk samt lyst kød

 

   

 

   
2010 Riesling, F.E. Trimbach, Alsace, Frankrig   ½ fl. 190,- fl.350,-  

Trimbach Riesling er lagret på rustfri ståltanke og er en meget ren, frisk og elegant vin. Bouqueten er fint duftende og blomsteragtig, og smagen er tør, frisk og frugtagtig.

Anbefales til lette retter med fisk og skaldyr

   

 

   
 2009 Pinot Gris Réserve, F.E. Trimbach, Alsace, Frankrig   fl.390,-  

Denne Pinot Gris Réserve er en af de mest bemærkelsesværdige vine i Alsace. Den har en tæt frugt, berusende intensitet og er altid tør, hvilket er meget typisk for denne hvidvin. Karakteren er ædel, frugtigheden delikat med en let røget smag, som gør vinen til en unik ledsager til bordets mange glæder.

Anbefales til postejer, gåselever, røgede fisk, fede fisk samt til lyst kød

   

 

   
 2008 Gewurztraminer, F.E. Trimbach, Alsace, Frankrig   fl.370,-  

Har du først smagt en Gewurztraminer glemmer du den ikke igen. Med sin helt egen tætte og kraftig intense duft af krydrede nuancer er dette den mest karakteristiske vin fra Alsace. 

Anbefales til krydrede retter med lyst kød eller oste

 

   

 

   
 2005 Muscat, F.E. Trimbach, Alsace, Frankrig    fl.430,-  
I modsætning til de sydfranske Muscat vine er denne vin tør, let og blomsterrig med en god frugtintensitet.

Anbefales gerne til aperitif eller forretter med frugt, specielt til frisk melon

   

 

   

Rhone AOC, Frankring 

 

 Seigneur du Carri Blanc, Les Vignerons de Canteperdrix, Côtes du Ventoux, Rhône, Frankrig   ½ fl.110,-
fl.300,-
gl.60,-
 
Denne vin er udvalgt fra Côtes du Ventouxregionen, som ligger på grænsen mellem Rhône og Provence.

Druerne er dyrket på de nederste skråninger på vej mod Ventouxbjerget.
Vinen er fremstillet af druesorterne Clairette og Bourboulenc. Vinen har en smuk lys farve med en
flot aroma af citrusfrugter. Den har en elegant og frugtagtig bouquet og er medium tør.

   

 

   

Bourgogne A.O.C, Frankrig 

 

 2011 Chardonnay, 1. Cru Fourchaume, Pascal Bouchard, Chablis, Bourgogne, Frankrig   fl.490,-  

Pascal Bouchards vine er meget koncentrerede og har en stærk og typisk mineralsk smag. Dog føles de bløde og
runde i ganen og har en vidunderlig lang smag og er fulde af den velkendte Chablis karakter. Vinen er lavet på 100 %
Chardonnay og er fra en af de bedste 1. Cru marker, Fouchaume. Vinen har en dyb gylden kulør og udvikler i glasset
en formidabel duft af nødder og frisk smør.

Anbefales til intense og smagfulde fiskeretter

   

 

   
 2007 Chardonnay, Chassagne Montrachet Villages, Vincent Girardin, Bourgogne, Frankrig   fl.630,-  
Chassagne Montrachet er nok Bourgognes bedste hvidvins kommune. Byen Chassagne har naturligvis ”adopteret” navnet på den verdenskendte Grand Cru vinmark Montrachet. Den lille by Chassagne må sammen med nabokommunen, Puligny, deles om verdens mest berømte Chardonnayvinmark Le Montrachet. Chassagne Montrachet Vieilles Vignes er en flot blød vinøs hvidvin med en dejlig bouquet af citrus og valnødder.

Anbefales til fede og intense fiskeretter

   

 

   

Loire A.O.C, Frankrig

 

 2011 Sancerre Sélection Première, Vielles Vignes, Guy Saget, Loire, Frankrig ½fl.270,-  fl.480,-  

 Denne Sancerre hvidvin har en virkelig flot balance. Den har en lidt røget næse og elegant Sauvignon Blanc aroma. En frugtagtig, frisk og flot smag, der kendetegner denne berømte Loire vin.

Anbefales til intense retter med fisk samt til faste oste

   

 

   
 2011 Pouilly - Fumé, Vielles Vignes, Guy Saget, Loire, Frankrig  ½fl.240,- fl.390,-  

 Jorden i dette område er kalkstenholdig, og sammen med de vestvendte vinmarker giver det de bedste betingelser for Sauvignon-druen. Denne drue giver fremragende vine, hvilket tydeligt viser sig i denne Pouilly Fumé. Farven af 
vinen er let gylden og med et stort glycerin-indhold. Smagen er velafbalanceret og intens.

Anbefales til intense retter med fisk samt til faste oste

   

 

   
 2011 Vouvray, Guy Saget, Pouilly-Sur-Loire, Frankrig    fl.300,-  
Vouvrayområdet ligger i regionen Touraine i det indre Loire. Herfra kommer nogle af de mest intense og 

sødmefulde hvidvine lavet på druen Chenin Blanc. Denne vin er en Demi Sec udgave og har en let gylden
farve. En dejlig forfriskende vin med en god frugtagtig bouquet og let sødlig.

Anbefales til aperitif eller til lette forretter med lyst kød.

   

 

   
 2008 Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie, Guy Saget, Pouilly –Sur -Loire, Frankri   fl.350,-  
Vingårdens marker ligger centralt i Muscadetområdet helt ude ved Atlanterhavet. Druesorten der dyrkes her er 

Melon de Bourgogne og som etiketten antyder, er denne Muscadet en ”sur-lie” udgave. Det betyder at vinen er
aftappet på flaske direkte fra fadet og uden filtrering. Vinen får derved en let perlende ”Petitllante” smag samtidig
med, at vinen beholder megen frugt og friskhed i sig. En flot vin med lys farve samt en tør og delikat bouquet

Anbefales til retter med fisk og skaldyr samt faste fåre- og gedeoste

   

 

   
 2006 Baron de L, De Ladoucette, Pouilly -Sur -Loire, Frankrig     fl.1050,-  
Denne vin er stjernen fra Pouilly-sur-Loire. Den er lavet af 100 % Sauvignon Blanc og udelukkende på mosten fra den første presning. Vinen lagres derefter i 8 måneder på gærrester og omstikkes, hvorefter den lagrer 15 måneder på naturligt bundfald. Vinen aftappes efter 2 år i slottets kældre.

En herlig duft af modne frugter som abrikoser og pærer, der efterfølges af en mere kompleks duft af bivoks og citrus frugter, afsluttende med en antydning af akacietræer. En absolut hel vin, der er frisk og frugtig, men også rig, fyldig og veludviklet med en finish, der er utrolig kompleks og meget længelevende.

Anbefales til fisk og skaldyrs retter samt faste oste

   

 

   

Italien

 

 2010 Soave, Luigi Righetti, Valpolicella, Veneto, Italien     fl.230,-  

Garganega er hoveddruen i denne Soave suppleret af 15 % Trebbiano di soave. Dette har resulteret i en frugtig, floral vin med strejf af hvide frugter á la fersken og æble samt mandel. Vinen er harmonisk og delikat med en fin forfriskende frugtsyre.

Anbefales til lettere fiskeretter samt solrige dage på terrassen

   

 

   
 2011 Vernaccia di San Gimignano D.O.C.G, Trambusti, Toscana, Italien    fl.240,-  
Vernaccia di San Gimignano er lavet på 85 % af Vernacciadruen, og 15 % Chardonnay. Vinen har både gæret og lagret på ståltanke. Vinen har en let neutral lys farve, og en meget karakteristisk tør smag med toner af blomster og citrusfrugt.

Anbefales til lette fiskeretter

   

 

   

Tyskland

 

 2010 Riesling, Halbtrocken, S.A. Prûm, Mosel, Tyskland   fl.290,-  

Reimund Prûm henter druerne til denne blanding fra forskellige vinmarker i og omkring hjembyen Wehlen. Vinen er yderst elegant, let og charmerende med en anelse sødme. Prûms vine er kendt over hele verden, og huset ligger blandt de 10 bedste vinproducenter i Tyskland.

Anbefales til forretter med skaldyr samt asiatiske retter

   

 

   
 2009 Riesling, Spätlese Graacher Himmelreich, S.A. Prûm, Mosel, Tyskland   fl.390,-  

 Netop denne vinmark er meget berømt for sine søde og elegante vine. Marken ligger på en stejl skråning med  optimal sol eksponering fra den nært beliggende Mosel flod, hvilket medfører disse søde og solmodne rislingdruer. Graacher Himmelreich Spätlese er en sent høstet vin med megen finesse og bouquet af petroleum samt eksotiske frugter.

Anbefales til foie gras terrin, fede retter og lette desserter samt kraftige oste

   

 

   

Oversøiske hvidvine

 

 2010 Rustenberg Unwooded Chardonnay, Bramton, Stellenbosch, Sydafrika

  gl.80,-
½ fl.170,-
fl.300,-
 
Denne modne og frugtmættede Chardonnay er en af topvinene fra serien Bramton. Vinen er udelukkende lagret på rustfri ståltanke for at bevare frugten bedst muligt. Vinens smag er rummelig med en forfriskendefrugtintensitet og med bouguet af pære, melon og frisk ingefær.

Anbefales til fisk og pastaretter

   

 

   
 2009 Chardonnay Unoaked Elderton Barossa, Australien   fl.300,-  
En frisk og frugtmættet Chardonnay, lagret udelukkende på ståltanke fra området Barossa Valley i Australien. Vinen er dyrket på 100 % ren Chardonnay.

Anbefales til fisk og skaldyrs retter

   

 

   
 2010 Pinot Gris, Tussock, Woollaston Estates Nelson, New Zealand    fl.350,-  
Ønsket med denne vin er at læne sig så godt op af forbilledet fra Alsace som muligt. Pinot Gris’en er udelukkende lagret på ståltanke og tør med en delikat mineralitet. Smagen er præget af fuldmodne pærer med et touch af honning.

Anbefales til fisk og skaldyrs retter

   

 

   
 2009 Sauvignon Blanc Reserva, Casa Silva, Colchagua Valley, Chile, Sydamerika   fl.280,-  
Denne hvidvin er lavet på 100 % Sauvignon Blanc fra huset Casa Silva af den kendte asamblatør og winemaker  Mario Geisse Garcia. Vinen har en flot let grønlig farve og en typisk aroma og god fylde med en lang og vedvarende balance.

Anbefales til skaldyr, fisk og pastaretter

   

 

   
 Chardonnay Russian River Valley, Ramey Wine Cellars, Napa Valley, Californien, USA   fl.600,-  
Til denne Chardonnay er alle druerne dyrket økologisk, og gæret på træfade med ganske let omrøring. Herudover anvendes udelukkende naturlige gærceller, og vinen gennemgår den malolaktiske gæring for til sidst at ligge 12 måneder på træfade og herefter 4 måneder på flaske (uden filtrering). Denne Ramey Chardonnay besidder både finesse, kompleksitet samt koncentration og frugt, der kendetegner en stor californisk vin. Vinen er strågul, fyldig, mineraldrevet med aroma af pære samt strejf af orangeskal og ingefær.

Anbefales til fyldige fiskeretter samt lettere kød retter

   

 

   

Rosevine

 

 2011 Tavel, Domaine La Genestiere, Rhône, Frankrig  ½ fl.170,- fl.300,-  
Domaine La Genestiere er en af Rhône-dalens mindre producenter. Hoveddruen til denne Tavel rosé er Grenache, men også tilsat Cinsault, Clariette, Syrah og Carignan. Alle druerne er håndplukkede og kommer derefter direkte ned i store ståltanke, hvor de først ligger et par dage inden de videre vinificeres. Dette er en af hemmeligehderne bag denne fantastiske rosévin. Vinen er altid knastør men på grund af den høje modenhed af blandt andet Grenache- og Cinsault druerne fornemmes vinen delikat sødmefuld.

Anbefales til lette retter med fisk og fjerkræ

   

 

   
 Matéus Rosé, Douro, Portugal    fl.230,-  
Matéus Rosé er verdens mest solgte rosévin. Vinen er lavet af druerne monstrell og kun lagret kort til på  Ståltanke, hvorefter den tappes på flaske.  Dette medfører en let mousserende vin med forfriskende toner af modne frugter. 

Anbefales som aperitif samt til lette retter med fisk og skaldyr