Blå Druer

Bourgogne A.O.C, Frankrig

 2010 Château de Beauregard, Fleurie, Beaujolais, Frankrig ½ fl. 220,-  fl.430,-  
Fleurie er ofte regnet som den mest elegante af Beaujolais 10 søstre. Som altid når det gælder Beaujolaisvine, er der kun brugt Gamay-druer der alle er håndplukkede. Bouqueten er mættet med undertoner af blomster, så som iris, roser og violer. Smagen er vidunderlig blød og kødfuld.

Anbefales til fisk, hvidt kød, fjerkræ eller lam

   

 

   
 2010 Beaujolais-villages, Grange Charton, Beaujolais, Frankrig  ½ fl. 140,-  fl.260,-  
Denne flotte vin er lavet på 100 % Gamay og har en overdådig indsmigrende bouquet af viol, hindbær og med en lethed og elegance der understreger dens charme. Vinen anbefales at nydes afkølet.

Anbefales til retter af fjerkræ og kraftige fiskeretter

   

 

   
 2009 Pinot Noir, Domaine des Beaumont, Bourgogne, Frankrig   fl.470,-  
Vinen er lavet op 100 % Pinot Noir og har en flot klar, og ungdommelig purpurrød farve. Duften er indbydende, med undertoner der spænder fra modne kirsebær til nuancer af læder. I munden fornemmes en flot moden frugt, der elegant er pakket ind af ungdommelige tanniner. Det er en yderst kødfuld og næsten læskende vin med masser af saft og kraft, der afsluttes vedvarende og behageligt.

Anbefales til mellemkraftige retter samt lettere oste

   

 

   
 2007 Gevrey Chambertin Vieilles Vignes, Domaine Marc Roy, Bourgogne, Frankrig    fl.890,-  
Vinen er lavet på 100 % Pinot Noir og lagret 1 år på 1/3 nye og 2/3 ét år gamle barriques. Bouquet af kirsebær, solbær og skovjordbær med et diskret krydderi af træ og peber. Vinen udtrykker essensen af områdets klassiske træk med en medium fylde og rigdom med fin dybde pakket fint ind i appellationens klassiske let rustikke præg og bløde tanniner.

Anbefales til mellemkraftige retter, eksempelvis kylling, kalv eller faste oste

   

 

   

006 Carton Les Bressandes Grand Cru, Prince Florent de Merode,
Aloxe-Corton, Bourgogne, Frankrig

  fl.1500,-  
Denne helt specielle vin kommer fra Grand Cru marken Corton, der er en af de kun 2 Grand Cru marker i Bourgogne. Vinen er lavet på Pinot Noir og produceret fra vinstokke, der er plantet i parcellerne Les Bressandes hvor jorden i området indeholder både mergel, grus og limsten. Druerne til vinen høstes ved håndkraft og vinen  lagres i 12 mdr. på egetræsfade. Så kommer det vigtige stadie, hvor hver eneste fad smages, og kun fade af den fineste kvalitet hvor farve, bouquet og modnings potentiale er optimalt bliver sammenstukket. Vinen har en lys rubinrød farve og i duften er der masser af frugt samt rundhed. Smagen er rig og meget elegant med et højt indhold af garvesyre.

Anbefales til kalv, svinekød, fjerkræ samt kraftige fiskeretter

   

 

   

Bordeaux A.O.C, Frankrig

 

 2009 Château Barrail Du Blanc, J.P. Moueix, Saint-Emilion, Bordeaux, Frankrig   fl.590,-  
Vinen er lavet på hovedsaligt Merlotdruerne samt 20 % Cabernet Franc og lagret i 13 mdr. på franske barriques. Farven er dyb rød og bouqueten forførende og mættet af modne bær. Vinen er kraftig fed med muskuløs karakter og en perfekt tekstur.

Anbefales til rødt kød og vildt

   

 

   
 2004 Larose de Gruaud, Saint-Julien, Bordeaux, Frankrig   fl.660,-  
Denne meget mørke vin er lavet på hoveddruen Cabernet Sauvignon men også tilført en stor del Merlot samt en mindre del Cabernet Franc, Petit Verdot og Malbec. Vinen er lagret i 14 mdr. på franske barriques og er meget kompleks med en fin elegance. Jordbunden i superappellationen Saint-Julien er meget gruset og stenet, med ganske få islæt af ler. Dette er med til at gøre tanninen ganske moderat, hvilket giver vinen mere kraft og kødfulde. Vinen har en fin bouquet af solmodne mørke bær samt et let strejf af mørk peber. 

Anbefales til vildt og kraftige kødretter

   

 

   
 2009 Château de la Commanderie, Lalande-de-Pomerol, Bordeaux, Frankrig ½ fl.210,- fl.400,-  
En varm og indtagende vin med dyb rød farve og en meget fløjelsesagtig blød smag. Vinen er lagret på egetræsfade og er lavet på Merlot som den dominerende drue samt Cabertnet Franc og Cabertnet Sauvignon.

Anbefales til lyst kød og medium kraftige oste

   

 

   
 2007 Château Latour-à-Pomerol, J.P. Moueix , Pomerol, Bordeaux, Frankrig   fl.790,-  
Jordbunden på Château Latour-à-Pomerol består af grus og ler og ligger på Pomerol’s jernholdige ler undergrund, ”Cras de Fer”. Vinen herfra er farvemættet, struktureret, kompakt og temmelig kraftig. Vinen er lavet på 90 % Merlot og 10 % Cabernet Franc og lagret på nye franske barriques. Resultatet er en storslået vin med dybde i farven, en bouquet af modne blommer, solbær, krydderier og træ. Smagen er fed og fløjlsblød, koncentreret med en markeret tannin og fin frugtsyre. Latour-á-Pomerol er allerede som ung en stor fornøjelse, men har samtidig et godt lagringspotentiale.

Anbefales til vildt og rødt kød

   

 

   
 2007 Château Marbuzet, Haut Marbuzet, Saint Estephe, Bordeaux, Frankrig   fl.900,-  
Haut Marbuzet er i dag en af de mest overbevisende vine i Saint Estèphe. Når druerne Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc ankommer til slottet, fjernes stilkene hvorefter der sker en manuel sortering af druerne for at sikre, at kun de bedste druer ender i Haut Marbuzet. Vinen gærer i rustfrit stål i 4 uger med en daglig oppumpning af mosten. Herefter følger 18 mdr. på ny fransk eg. Vinen er mørk i glasset med en bouquet af moden og eksotisk frugt. Frugten fortsætter i munden og oplevelsen er saftig og charmerende. Her er herligt modne tanniner og til sidst en fornem syre, som sikrer balancen i vinen. En vin som det er svært ikke at blive en lille smule forelsket i.

Anbefales til rødt kød

   

 

   
 2006 Château Lafleur-Gazin, J.P. Moueix, Pomerol, Bordeaux, Frankrig    fl.1000,-  
Denne smukke Pomerol er lagret 12 måneder på nye franske barriques og lavet på 70% Merlot og 30% Cabernet Franc, hvilket er relativt højt for Pomerol. Merlotstokkene er plantet i let og sandet jord på den mest lerede del af ejendommen. Dette giver en elegant, blød og stilren vin med toner af peber, blommer, vanilje og modne bær. 

Anbefales til vildt og rødt kød

   

 

   
 2001 Château Pontet-Canet, 5. Cru Classé, Paulliac, Bordeaux, Frankrig   fl.1200,-  
Vinen er lavet af hoveddruen Merlot og tilsat Cabernet Sauvignon. Vinen er lagret i 18 mdr. på franske barriques og har en dyb mørkerød farve og en frugtig og kompleks bouquet af modne bær. En kraftig og velafbalanceret fyldig vin med blød struktur og let tannin i fin harmoni. Det er en karakteristisk og klassisk Pauillac med en overdådig cremet og sødlig stil.

Anbefales til rødt kød og modne ost

   

 

   
 2007 Château Rauzan-Ségla, 2. Cru Classé, Margaux, Bordeaux, Frankrig   fl.1500,-  
Denne kraftfulde 2. Cru kommer fra hjertet af Margaux og er en kompleks og sanselig vin der tiltaler de fleste, men som samtidigt rummer power nok til at tilfredsstille selv de mest kritiske rødvinsnydere. Vinen er bægret af Cabernet Sauvignon men med et højt indhold af Merlot, hvilket giver denne vin en flot bouquet af modne bær samt er rig og kraftig med masser af smagsoplevelser, god tannin og en fantastisk længde.

Anbefales til kraftige kødretter endda vildt og kraftige oste

   

 

   

Rhône A.O.C, Frankrig

 

 Seigneur du Carri Rouge, Les Vignerons de Canteperdrix, Côtes du Ventoux, Rhône, Frankrig

  gl. 60,-
½ fl.110,-
fl.300,-
 
Vinen Seigneur du Carri Rouge er fremstillet af druesorterne Grenache og Syrah samt tilsat en lille smule Carignan. Vinen har en smuk mørk rød farve med en flot aroma af røde frugter. Smagen har mindelser af mokka, og tanninen er forbavsende afrundet og derfor ikke dominerende. Den har en anelse sødme fra modne bær og er lidt alkoholisk i stilen med magt og fylde.    

 

   
 2010 Perrin Nature, Perrin & Fils, Rhône, Frankrig   fl.320,-  
Druerne til denne økologiske vin høstes manuelt fra marker i det østlige Rhône. Sammensætningen er traditionel med Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault. Vinen er lagret 6 mdr. på store egetræsfade og charmerer med en smuk dybrød farve, en moden duft af mørkerøde bær og krydderurter som anis og lavendel. I munden fremtræder vinen med masser af saftig og sødmefuld frugt, med krydret tone og blød tannin.

Anbefales til lette retter med svinekød, fjerkræ eller let vildt

   

 

   
 2011 Gigondas Le Grand Montmirail, Domaine Brusset, Rhône, Frankrig   fl.530,-  
Vinen er lagret i 12 måneder på nye franske barriques og består af hoveddruen Grenache samt tilsat Syrah, Mourvèdre, og Cinsault. Aromaen er domineret af blomster, og smagen er meget frugtagtig. Det er en elegant og harmonisk vin, altid blandt de bedste Gigondasvine, der produceres.

Anbefales til kraftigt og rødt kød

   

 

   
 2007 Châteauneuf-du-Pape Rouge, Château de Beaucastel, Rhône, Frankrig ½fl. 520,- fl.990,-  
Vinene er lavet på årgangsafhængige druer dog med hovedvægt af Mourvèdre og Grenache og her er andelen af Mourvèdre langt højere end andre Châteauneuf’er. Druerne høstes manuelt og mosten gærer på rustfri ståltanke – hver druesort for sig. Vinen har lagret min. 18 mdr. på egefade og er blevet til en dejlig mørk, tæt og kraftig vin.

Anbefales til retter med svinekød, vildt eller modne oste. Dekantering anbefales pga. bundfald.

   

 

   

Spanien

 

2008 Sierra Cantabria, Crianza, Bodegas Sierra Cantabria, Rioja, Spanien   fl.330,-  
Denne vin er lavet 100 % på Tempranillodruer og er modnet 1 år i tanke, 14 måneder på egetræsfade og derefter på flaske. Farven er granatrød med orange toner. Duften har bemærkelsesværdige vaniljetoner, men den bouquet er generelt meget frugtagtig. Vinen er velafbalanceret, let og særdeles velsmagende. En åben, sødlig frugt og kraftig smag med tydeligt præg af lang lagring på nye fade.

Anbefales til stegte retter med eksempelvis lam

   

 

   
 2008 Hacienda Monasterio, Crianza, Hacienda Monasterio, Ribera de Duero, Spanien   fl.650,-  
Denne Tempranillo kommer fra området Ribera de Duero, hvor jordbundens vandforsyning er begrænset. Vinstokkene udplantes derfor med stor afstand mellem hinanden. Dette giver et ekstremt lavt udbytte pr. ha. Vinen lagres i 18 mdr. på små 225 liters franske Allier egetræsfade og har en dyb farve, megen kraft og maskulinitet med stor styrke og robusthed samt en tæt og meget dyb og magtfuld frugt. 

Anbefales til stegte retter med lam og kalv

   

 

   
 2007 Pintia, Cosecha, Toro, Spanien   fl.880,-  
Pintia er en særdeles komplet, nuancerig og robust vin lavet på 100 % Tempranillo og lagret i 15 mdr. på nye franske træfade. Vinen har en mørk brillantrød farve med en kompleks bouquet. Den har en stor fylde af mørke bær og en flot afrunding med harmonisk eftersmag. 

Anbefales til lam, kalv og kraftige saucer

   

 

   

Italien

 

 2010 Campo al Mare Bolgheri Rosso, Bolgheri, Toscana, Italien   fl.500,-  
Denne nye stjernevin fra Toscana produceres som en ”Bordeauxvin” Druemixet består af Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Efter høsten gærer vinen på rustfri ståltanke, lagres hernæst på ét-års nye franske egetræsfade i ca.1 år og herefter flaskelagrer vinen i min. 3 måneder. Dette medfører en vin med bouquet af rødebær samt lakrids og med en mættet smag af krydrede toner og frugtsødme. En ”italiensk Bordeaux” med stor krop og fylde. 

Anbefales til fyldige retter med kalv og okse

   

 

   
 2011 Barbera d´Alba Bussia, Giacosa Fratelli, Piemonte, Italien   fl.400,-  
Farven på vinen er rubinrød med violette kanter. Druen Barbere giver denne parfumeret duft af roser og kirsebær med underliggende lag af vanilje fra fadlagringen. Frugten er elegant pakket med milde tanniner.

Anbefales til kødretter med saft og kraft samt lagrede oste

   

 

   
 2007 Barolo Bussia, Giacosa Fratelli, Piemonte, Italien    fl.790,-  
Denne delikate Barolo fra den berømte Bussia-vinmark er en sand perle blandt vinelskere af god gammeldags Barolo. Vinen er lagret 3 år på store egetræsfade og er lavet af 100 % Nebbiolo. En kraftig vin med en flot rubinrød farve, samt en indbydende bouquet af tjære og røde bær. Smagen er tør, og de robuste tanniner gør vinen særdeles velegnet til kraftige retter.

Anbefales til kraftige retter af kød, og evt. vildt

   

 

   
 2008 Capitel De´Roari, Ripasso della Valpolicella Classico, Luigi Righetti, Veneto, Italien   gl.80,-
½ fl.220,-
fl.400,-
 
Druerne til denne vin er de lokale Corvina, Rondinella og Molinara. Vinen er lavet efter den traditionelle ”Ripassometode” med en anden gæring p de store amaronefade, hvori der er henlagt 10 % fra den seneste amarone lagring. Dette giver vinen dens intense samt vinøse duft af bitter mandel. I området er jorden mager og tør, resultatet er en rig og frugtig smag med runde taninner og komplekse toner af mandel, kirsebær samt krydderi.

Anbefales til fyldige retter med kalv og okse.

   

 

   
 2008 Capitel de Roari, Luigi Righetti, Amarone della Valpolicella, Veneto, Italien    fl.500,-  
Amaronen er med sin enorme styrke og kraft en alkoholrig og intens vin. Amarone betyder den lille bitre, og netop syren er vinens kendetegn. Druerne Corvina, Rondinella og Molinara høstes først i oktober, da der ønskes helt modne druer. Efter høsten lægges druerne til tørre og først i marts måned starter den endelige vinifikation. På dette tidspunkt er næsten al væsken fra druerne fordampet. Tilbage er en øget sukker- koncentration, der ved den 18 måneder lange lagring giver en, kraftig og syrerig vin med nuancer af kirsebær, blommer og vanilje. 

Anbefales til kraftige retter og modne oste

   

 

   
 2005 Amarone della Valpolicella, Scriani, Veneto, Italien   fl.800,-  
Vinen er lavet af druerne Corvina, Rondinella og Molinari og lagret i 18 mdr. på nye fade, efterfulgt af 8 mdr. i ældre fade. Herefter stilles den til hvile i 6 måneder. Vinen er utrolig intens og kraftig med nuancer af kirsebærlikør, blomme og vanilje. Smagen er et festfyrværkeri af spændende toner af ovennævnte kirsebærlikør, blomme, vanilje samt lakrids og et fint strejf af mandel. 

Anbefales til kraftige retter, andesteg samt modne oste

   

 

   
 2008 Montepulciano d’Abruzzo, Masciarelli, Abruzzo, Italien   fl.290,-  
Montepulciano d’Abruzzo Classic er sammensat af Montepulcianodruer. Efter høsten afstilkes druerne og presses ganske let. Gæringen foregår med skindkontakt i 7 dage på rustfri ståltanke, hvorefter den endelige blanding foretages og vinen bliver omstukket til lagring på rustfri ståltanke i ca. 2 år. Vinen har en delikat duft og smag af røde bær, kirsebær, violer og tobak. 

Anbefales til krydrede retter med oksekød eller lam samt diverse oste

   

 

   
 2004 Brunello di Montalcino, Tenute Silvio Nardi, Montalcino, Toscana, Italien   fl.850,-  
Dette er en moderne vin, der samtidig reflekterer og respekterer de lokale traditioner. Druerne til Brunello vinene kommer udelukkende fra vinmarkerne Pinzale og Manachiara og laves på 100 % Sangiovese druer. Vinen er lagret på nye, slavoniske egetræsfade i ca. 42 måneder. Derefter tilbringer vinen mindst 6 måneder på flaske før frigivelse. Vinen er velstruktureret og yderst elegant. Bouquet’en er rig med et diskret strejf af træ, hvilket fremhæver frugten. 

Anbefales til kraftige og krydrede retter med oksekød samt kan med fordel nydes alene

   

 

   
 2007 Ornellaia, Tenuta dell’Ornellaia, Bolgheri, Toscana, Italien   fl.2000,-  
Husets flagskib Ornellaia har navn efter den blomstrende askelund der omkranser vineriet. Vinen er lagret 18 måneder på nye franske barriques og primært sammensat af Cabernet Sauvignon og Merlot, men en mindre parcel med Cabernet Franc er nu også taget i anvendelse til den færdige blend. Udbyttet pr. ha er ekstremt lavt og al høst foregår manuelt. Vinen har vundet berømmelse som værende mindst på niveau med broderens Sassicaia. 

Anbefales til kraftige og krydrede retter

   

 

   

Oversøiske rødvine

 

 2008 Carmenère Reserva, Viña Casa Silva, Colchagua Valley, Chile   fl.250,-  
Vinen er lavet på 100 % Carmenère og lagret 9 mdr. på rustfri ståltanke efterfulgt af 6 mdr. på flaske. Vinen har en smuk mørk farve og god aroma. Smagen er fyldig og den har en god balance. En blød og behagelig vin. 

Anbefales til kraftige og krydrede kødretter

   

 

   
 2009 Brampton OVR, Rustenberg, Stellenbosch, Sydafrika    fl.260,-  
Bramptonvinene er moderne frugtmættede vine, der afspejler de enkelte druers karakterer. Vinen er lavet af druerne Cabernet Sauvignon og Merlot samt 10 % Shiraz. Alle druer vinificeres separat og gærer på rustfri ståltanke for at bevare frugten bedst muligt. Vinen lagres herefter 12 mdr. på små amerikanske og franske træfade. Duften er af krydderier, jordbær og hindbær med smag af chokolade, kanel og delikate krydderier samt vanilje.

Anbefales til rødt kød, vildt eller oste

   

 

   
 2006 Tussock, Woollaston Estates, Nelson, New Zealand   fl.490,-  
Vinen er lagret i 8 mdr. på nye franske barriques og lavet udelukkende på Pinot Noir. Vinen har en rig karakter med nuancer af mørke blommer, kirsebær, lakrids og er rig, blød, med et elegant strejf af vanilje fra fadlagringen. Den elegante frugt er fornemt balanceret af en fænomenal velstruktureret længde.

Anbefales til mellemkraftig vildt eller kalvekød

   

 

   
 2006 Estate Shiraz, Elderton, Barossa Valley, Australien    fl.430,-  
Denne vin er som alle Eldertons røde vine en rigtig frugtbombe. Vinen er lavet af 100 % shiraz og lagret 18 måneder på amerikanske træfade. Vinen har en enorm frugtkoncentration og glycerinfedme samt alle Barossa kendetegnene; lakrids, mint, modne blommer og vanilje.

Anbefales til grill samt krydrede kødretter

   

 

   
 2009 Shiraz, Cabernet Sauvignon, Elderton, Barossa Valley, Australien    fl.380,-  
Denne vin er lavet af druerne Shiraz og Cabernet Sauvignon. Vinen er lagret i 6 måneder på amerikanske træfade og smagen er mættet med kirsebær og chokolade samt vanilje og kokos fra lagringen.

Anbefales til krydrede retter

   

 

   
 2007 Malbec, Terroir Selection, Alta Vista, Mendoza, Argentina   fl.420,-  
Druerne til denne fantastiske Malbec kommer fra de ældste parceller på markerne for foden af Andesbjergene i ca. 1000 meters højde. Vinen er gæret på rustfri ståltanke med skins kontakt i ca. 20 dage for at få mest mulig ekstrakt. Halvdelen af vinen lagres herefter på egetræsfade i ca. 12 måneder, hvorefter den endelige blanding foretages. Terroir Selection har en kompleks aroma med mørke frugter og et strejf af vanilje fra lagringen på ny eg. Vinen har bløde tanniner men dog med et godt greb.

Anbefales til kraftige retter med okse eller lam

   

 

   
 2009 Zinfandel, Sebastiani Vineyards, Sonoma Valley, Californien, USA   fl.360,-  
Et af Sonomas vinøse adelsmærker er druen Zinfandel. Det er fra denne del af Californien de bedste Zinfandelvine produceres.Druens let identificerbare særkende er den store og brede, nærmest flæskede druesødme. Vinen er lagret 10 mdr. på amerikanske fade efterfulgt af 10 mdr. på flaske. Duften af modne blommer og svesker er fulgt op af delikat sødmefuld smag godt indpakket af milde og harmoniske tanniner.

Anbefales til lam, kalv eller grillet kylling

   

 

   
 2006 Cabernet Sauvignon, Ramey, Napa Valley, Californien, USA    fl.640,-  
Remays Cabernet Sauvignon er en fuldblods vin fra den nordlige og køligt beliggende Napa Valley. Vinen er lageret i 2 år på nye franske egetræsfade og farven er mørkerød med klare rene toner af solbær, brombær, violet samt mentol. Vinen er på en og samme tid imødekommende blød og med en flot stringent struktur. Eftersmagen er lang og frisk, med bløde tanniner og en elegant men kraftfuld finish.

Anbefales til kraftige og krydrede retter med rødt kød