Ægte bobler

Champagne, AOC, Frankrig

 

Pol Roger, Reserve Brut, Champagne, Frankrig    ½ fl. 300,- fl.500,-  

Det er på husets standard champagne, at man kan kende ikke bare husets stil, men også dets kvalitets mæssige nivaeu. Denne champagne er en af de bedste ”standarder”, der produceres. Den laves af ca. 30 forskellige stille vine og fra 3 forskellige druer.

Pinot Noir giver krop, kraft, dybde, karakter og tannin. Pinot Meunier sørger for ungdommelighed, friskhed og rig frugtkarakter. Chardonnay bidrager med lethed, elegance og finesse. 
Anbefales som aperitif samt til faste oste

   

 

   
Veuve Clicquet Ponsardin, Champagne, Frankrig   fl. 700,-  

Veuve Clicquot er grundlagt i 1772 af Philippe Clicquot. Dette store franske Champagnehus fremstiller et af de mest kendte champagnemærker "Den Gule Enke". Den Gule Enke er det danske navn på denne champagne med sin gule etiket. Veuve Clicquots Champagner er lavet på de to tredjedele røde druer, Pinot Noir og Pinot Meunier samt en tredjedel Chardonnay.

De røde druer giver struktur og fylde, mens de hvide druer bidrager med smag og duft. Champagnehuset Veuve Clicquot indstiftede prisen "årets Erhvervskvinde" i 1972 i anledning af 200-året for firmaets grundlæggelse samt til minde om madame Clicquot Ponsardin, der som enke overtog firmaet som 27-årig.
Anbefales som aperitif eller til lette retter samt friske desserter

   

 

   
1999 Pol Roger Sir Winston Churchill, Champagne, Frankrig   fl. 1800,-  

Cuvee Sir Winston Churchill er Pol Rogers ultimative top vin. Den producers kun i de bedste årgange. Vinen blev i sin tid produceret som en hyldest til den store engelske statsmand, der var en meget nær ven af huset Pol Roger gennem hele sit liv. Vinens formel er en nøje bevaret hemmelighed, men det ligger dog fast at der udelukkende bruges Grand Cru druer til den ne blend.

Druerne er Chardonnay og Pinot Noir. Blandingen er endvidere forbeholdt druer fra marker, der var under Champagne AOC i Winston Churchills tid. Vinen er altså meget tro mod den vin, som Churchill var så forelsket i. Der findes ikke ret mange champagner, der overgår denne meget sjældne Cuvée i stil og klasse.
Anbefales som aperitif, til friske desserter samt faste oste

   

 

   
2002 Dom Perignon, Brut, Moet et Chandon, Vintage, Champagne, Frankrig   fl. 2000,-  

Munken Dom Perignon (1639-1715) tilskrives ofte ”opfindelse” af champagne, det taget i betragtning af, at han ligefrem forsøgte at undgå boblerne i vinen. Reelt pionerede han kun sammenstikningen af vine fra flere forskellige marker. Trods denne omtale skal det dog siges, at man ved en Dom Perignon vin kun finder den fineste kvalitet. Vintage Champagne er vin fra en enkelt årgang og Dom Perignon vælger kun at fremstille Vintage Champagne i top årgange.

Vinens flaskelagring inden degorgering har varet fra mindst 36 måneder og op til ti år eller længere. Dette giver en finere mous og en større kompleksitet samt smagsintensitet. Denne Champagne kan med fordel lagres yderligere efter frigivelsen.  Druerne Pinot Noir og Chardonnay til fremstillingen af denne Champagne er håndplukket og behandlet
med særlig omhug. Kun de fineste metoder bliver brugt til fremstillingen af Dom Perignon Champagne.
Anbefales som aperitif, til lette retter, faste oste samt til festlige lejlighed.